כירולוגיה פסיכודיאגנוסטית

חקר היד ידוע בשם "כירולוגיה" (כירו=יד, לוגיה=מדע) והוא כולל בתוכו את כל התחומים הקשורים ליד האנושית. כירולוגיה פסיכו דיאגנוסטית מאפשרת להבין את מבנה הנפש באמצעות כפות הידיים.

השיטה מתמקדת בזיהוי הפוטנציאל האישי של המטופל ושיפור מצבו, ללא עריכת תחזיות לגבי העתיד שלו. זוהי שיטה לפיענוח מבנה כף היד והקווים שבה ומתוך כך שיקוף אופיו ונסיון חייו של האדם. הכירולוגיה משלבת את התחומים הבאים:

  • כירונומיה – ניתוח הצורה והמבנה של כף היד.
  • כירומנטיקה – קריאת הקוים של כף היד.
  • דרמטוגליפים – ניתוח תבניות העור וטביעות האצבעות שביד.
  • תרגום תנועות ותנוחות היד והאצבעות.

 

הטענה הבסיסית היא שמאחר והיד והמוח מתפתחים במקביל בשבוע ה- 22 הרי שהקווים שביד מייצגים שרטוט גרפי מקודד של המעגלים החשמליים של המוח. קבוצת העצבים השולטת בידיים נמצאים בדיוק במרכז המוח, וכל האנרגיות החשמליות של החשיבה עוברת דרכן. קוי היד מעוצבים באופן הקשור לתבניות החשיבה, קשרים עצביים ואפילו מבנה כרומוזומלי. בכף היד מרוכזים יותר קצוות עצבים מאשר בכל חלק אחר בגוף, עם פעילות נירולוגית רבה כל כך על שטח גוף קטן כל כך – אין ספק שכפות הידיים הן מיוחדות.

באבחון כירולוגי נמדדים כל המרכיבים שביד – צורה, אורכי האצבעות וצורתן, האגודל, הציפורניים, המפרקים, גוון ומרקם העור, גמישות ותבנית הקווים והסימנים שעל כף היד – ניתוח כל המרכיבים האלה, נותן יחד לקבלת מבט מעמיק על כל מרכיבי אישיות האדם. הרגלים, מנגנוני הגנה שהתפתחו כתגובה לחוויות הילדות, תחומי עניין, נטיות, כישורים וכשרונות, תסמונות פסיכולוגיות. האבחון מאפשר להבין כיצד מרכיבים ביולוגיים משפיעים ומעצבים דפוסים רגשיים. ואיך רגשות ודחפים מעצבים קווי מחשבה.

תשומת הלב ממוקדת תמיד באטיולוגיה (תהליך ההתפתחות) של התפתחות ספציפית כלשהי.

כירולוגיה פסיכו דיאגנוסטית פותחה ע"י ד"ר ארנולד הולצמן במשך למעלה משלושים שנה. מחקרים מדעיים מראים שקיים קשר בין המוח והיד והוא ממשיך להתקיים ביניהם לאורך כל חיי האדם. מחקרים פסיכיאטרים מצאו את הקשר בין המוח לכף היד עוד מהשלב העוברי. ד"ר ארנולד הולצמן חקר ופיתח את האבחון הפסיכולוגי על פי כף היד. נקודת המוצא שלו היתה מתחום המחקר הגנטי והמולקולרי כפי שהם באים לידי ביטוי במרקם העור (דרמטוגליפים) בכף היד.

כדיסיפלינה אבחונית היא נבדקה בתנאי מעבדה: מחקרים ראשונים באוניברסיטת בר-אילן ובביה"ח הפסיכיאטרי בנס ציונה קבעו שלכירולוגיה הפסיכודיאגנוסטית מהימנות של למעלה מ- 80% והוכיחו ללא ספק שהמידע המתקבל באמצעותה ראוי להתייחסות כאל מדע.