שינוי בחיים באמצעות מוח אחד

איך ניקח אחריות על חיינו

מי מאיתנו לא מכיר זאת? אנחנו מתמודדים עם דפוסי התנהגות שאנחנו לא מרוצים מהם במהלך חיים היום ורוצים לשנות אותם, אך האם אנחנו באמת מצליחים בכך? פעמים רבות אנחנו מוצאים את עצמנו מבטיחים (בעיקר לעצמנו) בפעם הבאה נגיב אחרת. לא נצעק ולא נתעצבן, אך בסופו של דבר, ברגע האמת אנחנו מגיעים בדיוק באותה הדרך. למה זה קורה ומה אפשר לעשות בנידון? על כך במאמר שלפניכם.

ברוב הזמן אנחנו מגיעים לרשמי זיכרון העבר ולא באמת בוחרים בחירות בהווה, וזה למעשה מה שגורם לכך שלמרות ההבטחות לעצמנו, ברגע האמת אנחנו מתנהגים בדרך כלל בדיוק באותה דרך. במילים אחרות: אירוע מסוים שבו חווינו רגש מסוים יצר דפוס התנהגות, ובכל פעם כשהמוח שלנו מזהה סיטואציה דומה אנחנו נתנהג באותה הדרך. לכן, אם חוויה מסוימת בעבר חווינו בצורה שלילית, כמו לחץ מבחינות, הרי שגם עכשיו נחווה זאת באותה הדרך. הדבר נכון לא רק לגבי חוויות שליליות אלא גם לגבי חוויות חיוביות וחשוב להיות מודעים לכך.

זה אולי נשמע מייאש, כי לכאורה זה נראה כאילו שאין הדברים בידינו ואין לנו מה לעשות כדי לשפר את המצב, אך בפועל לא כך הדברים. אומנם אנחנו לא יכולים למחוק את הזיכרונות הטראומתיים מהעבר, אך אנחנו בהחלט יכולים לבחור להתייחס אליהם בצורה שונה ועל ידי כך ליצור שינוי התנהגותי. כך נוכל להתמודד ולשנות תחושות כמו:

  • חרדות
  • תחושת קורבנות
  • תקשורת בין אישית ועוד
איך ניקח אחריות על חיינו

המוח האנושי רושם נתונים מאירועי העבר ומקטלג אותם בצורות שונות כמו: זיכרון טווח ארוך קצר, זיכרון סובייקטיבי ואובייקטיבי, חזותי, צילומי ועוד. בפועל מה שקורה, זה שאם הזיכרון אינו מודע הוא עלול לעורר מתח וכך לגרום לנו להגיב כפי שעד היום הגבנו, כלומר מתוך הזיכרון ולא מתוך ההווה. זה מה שמוביל אותנו למצב שבמודע אומנם הינו רוצים ליצור שינוי אך זיכרונות העבר מתת המודע, הפחדים והכישלונות גורמים לנו להגיב כמו תמיד.

כיצד נגיע אל זיכרונות מתת המודע?

המוח זוכר הכול, גם את הזיכרונות שאינם ברמת המודעות, ולכן בעזרת משוב מהשריר נוכל להגיע אל אותו מידע שאנחנו לא זוכרים. בפועל לכל שריר יש טונוס פיזיולוגי חזק או חלש וכל שריר יכול לבצע פעולה של כיווץ והארכה, ופקודה זו ניתנת על ידי מערכת העצבים החשמלית. במילים אחרות: בכל שרירי יש גם טונוס חשמלי. אומנם על הטונוס הפיזיולוגי אנחנו לא יכולים לשלוט, אך על הטונוס החשמלי אנחנו כן שולטים, ולכן הוא מהווה את כלי העבודה החשוב ביותר שעומד לרשותנו.

כיצד שיטת מח אחד יכולה לעזור?

מח אחד מאפשרת לנו לטפל בדברים לפי סדרי עדיפויות ולתת פתרונות מדויקים ביותר. על פי שיטת מח אחד האדם הוא הסמכות הבלעדית לאינפורמציה המהותית שלו, ובמהלך סדנא שעוסקת בתחום נדבר על הקשר בין ההתנהגות למצבים רפואיים ואיך אנו יכולים להחזיר שליטה לחיינו למרות חוויות קודמות שקרו לנו בחיים.